Aktiviti Akan Datang...

1. Perhimpunan Bulanan 1/2010 (6 Januari 2010) -telah dilaksanakan
2. Slot Pengisian Bersama KJ HEP (13 Januari 2010) -telah dilaksanakan
3. Pertandingan Bola Tampar Piala Pusingan Pengarah (12-14 Januari 2010) -telah dilaksanakan
4. Pendaftaran Pelajar Baharu KPLI Ambilan Januari 2010 (18 Januari 2010) -telah dilaksanakan
5. Majlis Perasmian MPPB KPLI Januari 2010 (18-22 Januari 2010)
6. Malam Kebudayaan MPPB KPLI Januari 2010 (20 Januari 2010) -telah dilaksanakan
7. Majlis Penutupan MPPB KPLI Januari 2010 (22 Januari 2010) -telah dilaksanakan
8. Slot Pengisian Bersama Jabatan PJK (27 Januari 2010)

Selasa, November 03, 2009

'Talent Time Nite'

Tarikh : 23 Oktober 2009
Masa : 8.00 malam
Tempat : Dewan Sri Rajang

Bakat Terpendam... Juara kategori nyanyian solo yang disandang oleh Sdri. Marwyn Wahyuni yang mendendangkan lagu Nirmala

Persembahan kategori berkumpulan atau 'live band'

Persembahan nyanyian solo dan berkumpulan (akustik)

Persembahan nyanyian duet
Persembahan nyanyian duet

Tetamu Undangan... Dari kiri; En. Mat Kamal b. Abd. Majid, KJ HEP; Tn. Hj. Mat Akhir b. Hj. Abdullah, Timbalan Pengarah; dan Tn. Hj. Olen b. Tabor, Ketua Warden Unit Kediaman

Pasangan Pengacara... Saudara Zachery Enjat dan Saudari Erma Sharmila, pengacara pada Malam 'Talent Time'.

Sebagai Tanda Penghargaan... Penyampaian cenderahati kepada para juri yang disempurnakan oleh Tuan Timbalan Pengarah, Tn. Hj. Mat Akhir b. Hj. Abdullah.

Barisan Hakim... Dari kiri; Pn Florina Sigay, En. Sagim Suar (Ketua Juri) dan Pn. Ling Ching Rou

Sempena Karnival Kediaman Pelajar, Unit Kediaman HEP IPGM Kampus Rajang dengan kerjasama Jawatankuasa Perwakilan Pelajar telah menganjurkan malam “Talent Time yang bertujuan untuk mencungkil bakat para guru pelatih dalam bidang nyayian. Malam “Talent Time” merupakan salah satu aktiviti sempena Karnival Kediaman Pelajar.


Malam Talent Time telah diadakan pada 23 Oktober 2009. Aktiviti bermula pada pukul 8.00 malam. Malam “Talent Time” telah mendapat penyertaan yang mengalakkan daripada ramai pelajar. Terdapat tiga kategori yang dipertandingkan, iaitu kategori solo yang terbuka kepada pelajar lelaki dan perempuan, kategori duet, dan kategori berkumpulan ataupun ‘live band’.


Penyertaan terbuka kepada semua pelajar IPGM Kampus Rajang. Kategori solo telah mendapat 8 penyertaan. Manakala kategori duet pula telah mendapat 5 penyertaan dan liveband atau berkumpulan mendapat 5 penyertaan. Aktiviti yang julung-julung kali diadakan ini telah mendapat sokongan yang amat mengalakkan daripada seluruh warga kampus.


Pada malam tersebut, Tuan Timbalan Pengarah telah dijemput untuk memeriahkan Malam Talent Time”. Kehadiran Tuan Timbalan Pengarah serta KJ HEP telah menyemarakkan lagi Malam 'Talent Time'. Saudara Zachary dan Saudari Erma Syarmila telah mempengerusikan Malam “Talent Time” dengan jayanya.


Pertandingan tersebut telah berjalan dengan lancar. Malam “Talent Time” telah dihadiri oleh seluruh warga kampus. Untuk menghakimi pertandingan, pihak penganjur telah menjemput pensyarah yang berpengetahuan luas dalam bidang muzik. En Sagim Suar telah dijemput untuk menjadi ketua hakim disamping Puan Ling Ching Rou dan Puan Florina Sigay. Di akhir pertandingan penganjur telah menjemput Puan Florina sebagai penyanyi jemputan sementara menunggu keputusan pertandingan di umumkan.


Pengerusi majlis telah mengumumkan keputusan pertandingan pada malam tersebut. Untuk kategori solo, tempat pertama dimenangi oleh Saudari Marwyn Wahyuni yang mendendangkan lagu Nirmala, Tempat Kedua jatuh kepada Saudara Frederick dengan lagu Perpisahan dan Tempat Ketiga Saudara Mohd Shahrizan dengan lagunya Retorik Cinta.


Untuk kategori duet pula, johan telah disandang oleh Saudara Chance dan Frederick yang mendendangkan lagu Nyabak Sebulan, tempat kedua Kumpulan Significant dengan lagunya Heaven, dan tempat ketiga Kumpulan Double A dengan lagunya Kehebatan Cinta.


Kemuncak pertandingan adalah untuk kategori Berkumpulan dan Live Band. Tempat pertama dimenangi oleh Live Band yang mengelarkan diri mereka sebagai The Night Strangers yang membawa lagu medley Cinta Dalam Hati dan Bila Rasa Ini Rasaku. Untuk tempat kedua telah jatuh kepada persembahan akustik iaitu Kumpulan Inveders dengan Medley PSV. Manakala tempat ketiga telah disandang oleh Kumpulan The Fives Signs dengan lagunya, Lagu Untukmu.


Malam “Talent Time berakhir sebaik sahaja keputusan di umumkan. Hadiah pertandingan hanya akan diserahkan bila berakhirnya Karnival Kediaman Pelajar. Di harap pertandingan seperti ini akan di adakan pada tahun-tahun akan datang kerana pertandingan seperti ini dapat mengeratkan silaturrahim di antara warga kampus di samping dapat mengasah bakat -bakat terpendam para pelajar.


Laporan Oleh; Nur Asmah Bt. Ishak, Ketua JK Pengelola 'Talent Time Nite'

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima Kasih atas perhatian dan komen membina anda.